×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

andisheh

اندیشه

× درود
×

آدرس وبلاگ من

andisheh.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/mobinardakani

جوابگوی وضعیت ایران خودرو کیست؟

جوابگوی وضعیت ایران خودرو کیست؟
ایران خودرو برای مردم شرکت شناخته شده ای است و همیشه تحولات و وضعیت اقتصادی آن را پیگیری می کنند. اما چند ماهی است که اخبار ضد و نقیضی به چشم و گوش مردم میرسد که آنها را به تعجب وا داشته است.سیاستی که مدیران جدید این شرکت در دست گرفته اند سیاست یک بام و دو هوا است که معلوم نبست که بالاخره حال و هوای این شرکت در سال جدید چیست؟
جهان نیوز: ایران خودرو بزرگترین شرکت خودروسازی خاورمیانه و به نوعی نماد صنعت و تکنولوژی ایران محسوب می شود.

لذا معادلات سیاسی همیشه در هدایت این بنگاه اقتصادی تاثیر بسزایی داشته است. اما به نظر میرسد طی چند ماه اخیر نقش بازیهای سیاسی در این شرکت خودروسازی آنقدر افزایش یافته که شاید دیگر نتوان آن را بنگاه های اقتصادی نامید و اگر چنین پیش رود تحلیل وضعیت این شرکت را باید به دانش آموختگان سیاسی واگذار کرد نه کارشناسان اقتصادی!

ایران خودرو برای مردم شرکت شناخته شده ای است و همیشه تحولات و وضعیت اقتصادی آن را پیگیری می کنند. اما چند ماهی است که اخبار ضد و نقیضی به چشم و گوش مردم میرسد که آنها را به تعجب وا داشته است.سیاستی که مدیران جدید این شرکت در دست گرفته اند سیاست یک بام و دو هوا است که معلوم نبست که بالاخره حال و هوای این شرکت در سال جدید چیست؟

سایتهایی که وجود ندارند اما زیان می دهند

همه چیز ازچند روز بعد از پایان تعطیلات نوروز88 و با برکناری نا بهنگام و یک شبه دکتر منطقی شروع شد. در همان ایام یعنی 18فروردین نجم الدین، مدیر عامل تازه به منصب رسیده ایران خودرو در پاسخ به این سوال ایسنا ، ‌كه آيا در حال حاضر ايران خودرو هواپيمايي در حال صعود يا سقوط است؟!

چنین قاطعانه پاسخ داد: "ايران‌خودرو شركتي است كه به‌كار خود ادامه مي‌دهد. اصلا چنين بحث‌هايي كه در حال صعود يا سقوط است، وجود ندارد." اما درست چند ماه بعد موضع دو مدیر ارشد ایران خودرو تغییر کرد.

پنجم خرداد 88 نجم الدین در مصاحبه با مهر تصریح کرد: "شرکت در حال حاضر با بحران نقدینگی دسته و پنجه نرم می کند."

هفتم مرداد 88 وی در همایش قطعه سازان خودرو به طور تلویحی سایتهای ایران خودرو زیان ده خواند و خبر داد : "قطعا سايتي كه زيان ده باشد، چه داخلي و چه خارجي تعطيل خواهد شد."

این در حالی است که تنها چهار روز بعد جمشید ایمانی در مصاحبه با روزنامه ایران سخنان مدیر ارشد خود را نقض کرد و گفت: "سايت خراسان و تبريزمان سودده است" ولی در عین حال تلویحا سایتهای فارس، بابل و كرمانشاه را زیان ده خواند. این در حالی است که سایتهای مذبور به دستور رئیس جمهور در حال ساخت هستند و هنوز به بهره برداری نرسیده اند!

شگفت آنکه نجم الدين 15 مرداد ماه در مصاحبه با واحد مرکزی صراحتا بیان کرد: " هيچ سايتي را تعطيل نمي کنيم بلکه به دنبال سودآوري و بهره وري بيشتر آنها هستيم"

علاوه بر این ایسکانیوز چنین سخنانی را نیز از نجم الدین نقل کرد: " سایت های ایران خودرو در ارتباط با سیاست های کلان دولت، سند چشم انداز 20 ساله کشور و عدالت محوری راه اندازی شده است."

همچنین وی در تناقضی آشکار خبر داد که : "با برنامه ریزی های دقیقی که انجام شده هیچ سایت داخلی و خارجی ایران خودرو تعطیل نمی شود، بلکه با اجرای برنامه ای مدون سود آوری تمام سایت ها افزایش یافته و به فعالیت خود ادامه خواهند داد." وی اذعان کرد: "برخی از پایگاههای تولیدی این شرکت در ابتدای تاسیس هستند و ممکن است بهره وری و سودآوری کمتری داشته باشند، که این موضوع در تمام بنگاههای تازه تاسیس صورت می گیرد."

نجم الدین حتی با حمایت از تاسیس سایتهای خارجی تاکید کرد: "ایران خودرو در کنار بهبود کیفیت محصولات خود، در سایت های صادراتی نیز با هدف کسب سهم بیشتر از بازار جهانی گسترش می یابد تا هر سایت به صورت منطقه ای، کشورهایی را تحت پوشش قرار دهد."

شفافیت صورتهای مالی

در عین حال در همایش قطعه سازان خودرو جمشید ایمانی، قائم مقام مالی ایران خودرو در سخنانی ابتدا اظهار داشت: " صورت‌های مالی ایران‌خودرو شفاف نیست" اما در در جای دیگری بیان کرد: " ایران‌خودرو شرکتی بورسی به حساب آمده و نمي‌توان در صورت‌های مالی آن به این راحتی‌ها عددسازی کرد." اما وی نگفت که چطور این دو جمله متناقض در یک مصاحبه می گنجد!

همچنین وی خبر از بدهی بیش از 9‌هزار میلیارد تومانی ایران خودرو در مقابل دارایی 10‌هزار میلیارد تومانی داد و در عین حال سرمایه گذاری های ایران خودرو را " غیر اقتصادی " خواند. درست یک روز بعد جمشید ایمانی قائم مقام مالی ایران خودرو نیز در تایید چنین ادعایی طی مصاحبه با ایسنا به صراحت اعلام کرد: "مجبور به اعلام ضرر هستيم"

اما 15 مرداد واحد مرکزی خبر از نجم الدین نقل کرد : " اين شرکت منابع اقتصادي خوبي براي تامين نقدينگي دارد" وی در عین حال ورشکستگی ایران خودرو را 100 درصد تکذيب کرد و افزود : "اصلاً در شرايط ورشکستگي نيستيم."

وي در تایید جملات خود و متناقض با سخنان چند روز گذشته افزود : "ايران خودرو دارايي هاي زيادي براي خود ايجاد کرده که چندين برابر بدهي هاي شرکت است و به هيچ وجه مصداق شرکت هاي ورشکسته را ندارد."

با کنار هم گذاشتن سخنان دو مدیر ارشد ایران خودرو تناقضات بسیاری شکل میگیرد که نمی توان برای آنها پاسخی پیدا کرد. حال باید پرسید با توجه به حساسیت سهامداران ، صنایع وابسته ، شرکای تجاری و مشتریان داخلی وخارجی ایران خودرو وارد کردن چنین التهاباتی، منافع چه کسانی را تامین می کند؟ سازمان گسترش و صنایع بعنوان سهامدار اصلی این شرکت در این ماجرا چه نقشی دارد و چرا موضوع را دنبال نکرده است تا کار به اینجا بکشد.

همچنین برنامه وزیر صنایع و مدیران ارشد این شرکت برای هفتم شهریور ماه که بیش از 120 هزار سهامدار جزء در انتظار آن هستند، چیست؟ آیا این مصاحبه های متناقض برای آماده کردن فضای مجمع عمومی برای عدم توزیع سود بین سهامداران است؟

در نهایت بایدگفت که مجمع ایران خودرو قبل از اخذ رای اعتماد محرابیان است و بسیاری از نمایندگان مردم منتظر این مجمع برای تصمیم گیری در رای اعتماد هستند زیرا که آنها نماینده حداقل بیش از 120 هزار نفری هستند که در هفتم شهریور راضی یا ناراضی بیرون خواهند آمد.
دوشنبه 2 شهریور 1388 - 11:09:48 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم